Kotlovi na pelet

Kotlovi na pelet doneli su revoluciju u grejanju, mnogo se govori o ekološkim prednostima peleta, ali prava korist dolazi iz mogućnosti da se ceo sistem grejanja na pelet u potpunosti automatizuje.

Kotlovi na pelet koriste se za zagrevanje kuća, stanova i poslovnih objekata sa svim komforom koji ljudi u dvadestprvom veku očekuju od svog tradicionalnog izvora toplote. Više od milion kotlova na pelet trenutno se koristi širom Evrope. Kotlovi se najčešće koriste za zagrevanje vode koja cirkuliše kroz sistem cevi i radijatora kao i kod klasičnog centralnog grejanja na drva ili ugalj samo što kotlovi na pelet imaju potpuno automatski rad.

Tipično, potpaljivanje i celodnevno loženje nije potrebno,jer je kod kotlova na pelet omogućeno skladištenje goriva koje je dovoljno i za nedelju dana pa oko kotla nemate skoro nikakve obaveze. Ovi sistemi omogućavaju toliko komfora da su postali logična alternativa kotlovima na drva i ugalj.

Kada se ovome doda da cena grejanja na pelet nije veća od cene grejanja na drva ili ugalj jasno je zašto je poslednjih godina i u Srbiji pelet izbor broj 1 kada je centralno grejanje u pitanju. Velike mogućnosti u podešavanju sagorevanja i termičke snage koje pelet kao gorivo omogućava takodje dovode do značajnih ušteda.

Kotlovi na pelet u odnosu na klasične kotlove na drva i ugalj omogućuju veću jednostavnost loženja i održavanja  s obzirom da ostaje veoma malo pepela. Automatika omogućava jednostavno podešavanje vremena za automatsko paljenje i gašenje kotla u toku dana.

Skoro svaka kuća može da zameni postojeći kotao kotlom na pelet jer njegove dimenzije nisu veće,ako se kotao ugradjuje prvi put treba uzeti u obzir da nije potrebno zidanje dimnjaka što utiče na cenu celog sistema grejanja.
Pelet se prodaje u džakovima i za njegovo skladištenje nije potreban veliki prostor.
Ako se grejete na drva pri poredjenju cena treba računati i cenu sečenja i cepanja drva.

U firmi Termoklima možete nabaviti kotlove svih poznatih svetskih i domaćih proizvođača.

Neke artikle iz naše ponude možete pogledati ovde.

ferroli_sfl_lozenje_drvima_ili_peletima.jpgDetaljnije o Ferroli kotlu SUN 7 možete pogledati ovde.

  Karakteristike alfa plam peći na pelet pogledajte ovde

 

 

Mi vam obezbeđujemo i visoko kvalitetan pelet za loženje.